június
16

eMeM

A kocsma

2006. június 16, 10:24

Furcsa milijő a kocsma. Mindig fura érzéssel tölt el, ha bemegyek egybe. Körülnézek, és az ott lévő embereket egyből be tudom kategorizálni. Csak ránézek, és jó jellemrajzot tudok az adott egyénről mondani. Majdnem mint Dr. Haus.
Szóval a kocsmába járók nagyon is jól elkülöníthető embertípusok. Kasztok, ha úgy tettszik.
Az egyik legmeghatározóbb a “falu bikája” típus. Ez a kedvencem. Nem lehet nem észrevenni ha belép egy egységbe. Láncdohányos picit általában, szóval az ajtó előtt elpöcköli a csikket, de belépve máris gyújt egy újat. Ezután sárkányhangján valami vicceset köszön, mondjuk a “heló szia szevasz, van nálatok terasz? hö-hö” klasszikussal indít. Ránézésre kicsit primitívnek tűnhet, de a kép csalóka, hiszen Ő ugyebár mindenkit ismer a bent lévők közül, így aztán 3-4 emberrel kezd paralell beszélgetni, ami hát nem kis teljesítmény. Ráadásul ezt is úgy teszi, hogy közben olyan emberekhez megy lekezelni, akikkel éppen nem folytat tárgyalásokat. A rituális üdvözlés után generáltat magának a pultossal egy pofa sört, szigorúan a legolcsóbbat. Ha ödajön hozzám viccesen izomból hátbavág. Ha netán csajjal vagyok, akkor tuti hogy be is éget valamivel.
És akkor itt a második típus, aki havonta max egyszer jelenik meg a szent helyen. Ez a fajta az, aki továbbtanult. Főiskolás vagy egyetemista. Félóránként megkérdezi tőle valaki, hogy “na, mi a helyzet a nagyvárosban?”, meghogy “na, megszoktad már?”. Azt valahogy elfelejtik hogy már 3 éve oda járok, és már lassan végeznem kéne. Ez a típus azt csinálja, hogy az ilyen élményeti a blogjában teszi közzé… (elpirul)
Aztán van még az játékosfajta, aki az adott egységben találhato csocsó, darts, biliard ésatöbb verhetetlen és megszállott bajnoka. Nekik saját eszközük van a “sport” űzéséhez. A dartsosok saját nyilakat hoznak mert az ottlévők azok szarok (az övék meg tescós), a biliárdosok saját dákót, a csocsósok meg olyan szalagizét. Legmeghatározóbb jellemzőjük, hogy tudnak valami olyan trükköt, amit más nem. Ezt kábé öt percenkénk ismételgetik is. A dartsosok furán dobnak, a biliárdosok furán teszik fel a golyókat (az uccsót a helyükre ugrattják, vagy mi). A csócsójátokosok meg sosem egyszerűen ellövik a labdát, hanem cselezgetnek, meg figuráznak, és ha hozzájuk kerül a golyó, akkor tuti pár percig elbohóckodnak vele.
Aztán ott vannak még azok a kocsmabútor típusok. Minimum középkorúak, az alkoholizmus reklámfeilratként vörösre festi arcukat. Mindig ugyanott ülnek és mindig ugyanzt isszák. Az a vicces, hogy mindig csak egy percre ugranak be, mert sietnek valahova vagy valami baromi fontos dolguk van és éppen csak egy laz fröccsöt tolnak be. Aztán az egyből rendszerint 2 liter lesz meg vagy 4-5 óra.

Magadra ismertél?

eMeM (2006. június 16 - 11:19)

Mondjuk így utólag elolvasva nem nagy szám, de képzeljétek el mondjuk egy Bödőcs féle előadásban.

1
AteeG (2006. június 16 - 16:07)

Tetszik. Csak azok a helyesírási hibák… :-)

2
eMeM (2006. június 20 - 09:57)

Hű, tényleg sok a hiba. Deégő.

3

Itt lehet megaszondani!

// Uccsó kommentek

// Twitterbedrótozás

twitter
Szabad követni: éntwitter // gyártwitter

// Keresni is lehet


// RSS

Kérésre házhoz is megyünk!

Bejegyzések // Kommentek.

// Gépház

A világdominancia felé a kiváló WordPress hajt minket. 
 A dizájnt eMeM köszörülte csinosra a mondovicsmihaly.hu  gyárterületén.

 Minden amit mond felhasználható Ön ellen © 2002-2009.