A szobácskám fala még az ifjonti lelkiállapotomat tükrözi. Világoskék, mint amilyen egy normál kisfiú szobája. Már nagyon utáltam ezt a színt, egyrészt mert tök hideg érzetet kelt, másrészt pedig azért, mert már régi és koszos, és szöglyukhelyes meg ilyenek. Meg már majdnem minden bútoromat sikerült feketére cserélni, így nagyon érett már a teljesen fehér fal (fekete fehér mániás vagyok, ez látszik az ae designján is gondolom).

Szóval már egy ideje elhatároztam hogy akkor majd én egyedül, merthát ott a tesco, ott megvan mi kell, meg az ilyen lakásfelújítós műsorokban is egy festés hiphopp (hip-hap:) megvan.

Még a Balllaton előtt bevásároltam a kellékekből, és kitűztem magamnak a dátumot: augusztus 2-3 szobafestés.
A cuccok kipakolása még eléggé jó érzés, végre látod hogy mi az mi nem kell és kukázható, megaztán megtalálsz számos elveszettnek vélt dolgot. És az a töménytelen mocsok ami a szekrény és ágy alatt/mögött van… húúú hát azt baromi jó érzés eltűntetni és tudni, hogy na mostmár itt is tisztaság van (alapvetően tiszataság és rendmániás lennék, ha nem lennék kibaszottul lusta ember is).

A festés viszont teljesen más tészta. Még sosem csináltam, és hát röviden fogalmazva rohadt kemény dolog.
Apámat csak a szekrény odébbtolására kértem meg, majd szóltam neki, hogy elég lesz a segítség, majd én csinálom magam. És a szüleim innentől végignézték hogyan szenved a kicsi fiuk.A legnehezebb része az eleje, amikor még nem tudod hogyan kell tartani a hengert, hányszor kell átmenni egy részen, mennyi festéket kell felvinni stb. Amikor lekentem alegkisebbik falam felét (!!!) azt hittem majd meghalok. Már alig bírtam tartani azt a szart, a fejem már tiszta festék, ráadásul teljesen átláttszik az eddigi munkám, és a megvávásárolt festéknek, aminek elvileg elégnek kellene lennie az egész projectre, szóval ennek már egyede ugrott. Ha egyedül lettem volna, szerintem el is bőgöm magam. Nagyon szarul nézett ki. Biztatgattk, hogy majd ha szárad akkor elkezd fehéredni, de úgy tűnt, hogy inkább csak jobban előjön az alapszín.
Folytattam tovább, és már úgy voltam vele hogy minden mindegy, felkenem a festéket és lesz ami lesz, úgyis megyek vissza Pécsre, maximum nem jövök haza ebbe a abéna szobába :)
Viszont ogyan haladtam egyre jobban kezdtem belejönni, és a végén tényleg elkezdett fehéredni az a szar.

A végeredmény pedig szerintem egészen pofás lett. A második réteg felviteléhez szerintem egy óra sem kellett és tök jól takar. Az ősöknek is tetszik, fater be is kínálta hogy akkor már az ő szobájuknak is nekieshetnék. Napersze.

A kezemet és a vállamat persze nem érzem már, és csupa festék vagyok. A bútorokat pedig még vissza kell pakolni (ezt a posztot pl most épp a kertben írom, itt van hely :)) és le is kell őket törölni szépen mindenhol, de legalább lesz végre egy szép szobám. Jöhet az az 1×3 méteres feketefehér artwork print ;))))

És akkor néhány jótanács sorstársaimnak (vagy emlékeztető maganak a következő akcióhoz):

  • ha a festék leírásán az van hogy x nm-re y liter cumó kell, akkor te vegyél 2y-t!
  • olyan nincs hogy ezt a kis részt nem kell letakarni, majd itt odafigyelek! Mindent 2 rétegben boríts be, de a legjobb inkább mindent (!!!) kivinni
  • a vödör festéket amiből éppen festesz kb 15 percenkén keverd meg, mert hajlamos a cumó ülepedni és a gradiens fill nem mutat jól a falon
  • amikor megállsz pihenni vagy vársz 1-2 óra száradást, akkor az ecseteekt és a henger és mindent ami festékes tegyél bele egy vdör állóvízbe, különben megkötnek mint a beton- gondolom default és még a bootsekcióba sorolható, de OLVASD EL A FESTÉK KEZELÉSI ÚTMUTATÓJÁT
AteeG (2007. augusztus 3 - 19:44)

Gratulálok, barátom!

1

Itt lehet megaszondani!

// Uccsó kommentek

// Twitterbedrótozás

twitter
Szabad követni: éntwitter // gyártwitter

// Keresni is lehet


// RSS

Kérésre házhoz is megyünk!

Bejegyzések // Kommentek.

// Gépház

A világdominancia felé a kiváló WordPress hajt minket. 
 A dizájnt eMeM köszörülte csinosra a mondovicsmihaly.hu  gyárterületén.

 Minden amit mond felhasználható Ön ellen © 2002-2009.