május
29

Régen szerettem a kütyüket turkálni, egy új telefon menüjét bejárni, rájönni a funkciókra ésatöbbi. Mostanában viszont azon kapom magam, hogy ezek nem izgatnak, ha nem jövök rá 2 másodpercen belül, akkor szólok a cucc gazdájának, hogy csinálja meg nekem. Régebben ezt a mondatot nekem szokták mondogatni…

Angeldaynél olvastam a HTC posztban, hogy egy 100+ ezres telefontól elvárható, hogy finomhangolni tudjam a scrollozás sebességét például. A lónakafaszát! Egy 100+ ezres telefontól azt várom el, hogy abban már ez a legjobbra legyen beállítva, opció ne is legyen rá, találják ki helyettem, tegyék a picsám alá, én ezzel nem akarok szarakodni.

Például nyomogatom az éva fényképezőjét és véletlenül megnyomok valamit és kérdezi a gép egy fotón állva, hogy valóban törli? Informatikus létemre szóltam az Évának és megkértem, hogy csinálja vissza, nem kísérletezek tovább.

De mondok egy másik példát is. CD-írás. Neró, sejjj. Egy folyamatban lévő írás elé ültem le, bekiabálták h abból kell majd még 2 db. Mondom jó megcsinálom. Csakhogy nem állították be, hogy 2 db kell. Sebaj. Mikor végzett beraktam egy új lemezt és valami menüpontból megnyomtam a CD írás feliratot, aminek hatására előjött egy ablak és abban valamelyik lapfülön rákattintottam a CD írás gombra és elindult a folyamat. 3 folyamatjelző csíkot láttam, meg futott egy log ablak, ahol ilyeneket lehetett olvasni, hogy Várakozás az eszköz szabad jelzésére… mit jelent ez? Nem tudom. Érdekel? Nem. Ja az írás nem sikerült mert kiírta hogy tegyem vissza azt a lemezt ami az előző menetet tartalmazta, visszatettem arra látszólag elkezdett írni és ez így ment tovább. Sokra mentem a részletes log ablakkal? Nem mentem semmire. Bezártam a picsába, elindítottam a nerot ismét, behúztam a kiírandó fájlokat és egy menüpontból megint előkerestem a CD írás gombot és ott az ablakon a nemtom melyik lapfülön megnyomtam a CD írás gombot.

Elmondom mit látok CD írásügyileg meken. Behúzom a fájlokat amit kiakarok írni, és az ablak alján rábökök egy bazinagy piros gombra, ekkor az ablak összemegy egyetlen egy kibaszott folyamatjelző csíkra, ami ha eléri a 100%-ot akkor két gombot tesz ki: bezárás és cd kiadása. Kevesebb kattintás, kevesebb gondolkodnivaló, több zen.

butcher (2010. május 29 - 10:31)

Na ez rohadtul igaz! De nem biztos hogy iphone okozza (legalább is nálam biztos nem)!
Szóval sztem vagy a kor, vagy valami más okozza, mert én is ugyanezt vettem észre. Itt az upc-s tv-s biszbasz, és a csajomnak kell szolni hogy segítsen bekapcsolni, me a faszomse tudja hogy a 5 távírányító közül mit kell nyomni meg hovamerre, de ahogy írtad fényképező és stb.-nél ugyanez.

Angelday meg hülyeségeket beszél szokás szerint… :D

1
gobbesz (2010. május 29 - 11:06)

emem hozod a szokásos formát :)
de meg kell valljam, közel 20 éves fejjel már nekem is gondot okoz pár új eszköz,vagy program használatba vétele. Egyszerűen már nem merek kísérletezni, hogy melyik gomb mire való.. na meg persze kedvem sincs szarakodni vele..
A fényképezőgépünk olyan dolgokat tud hogy már csak az internet hiányzik róla.. de mégse tudom használni :D

2
kodmon (2010. május 29 - 11:25)

Szerintem nem elhülyülés, csak elkényelmesedés. :)

Optimális megoldás az olyan rendszer, ahol ha csak kettőt akarsz kattintani, akkor annyi, ha erekciód van a syslog-tól, akkor terminálból less-elhetsz. De meglegyen mindennek az optimális beállítása, mert az átleg juzernek annyi kell, és pont.

osx és (lassan talán) ubuntu?

3

Itt lehet megaszondani!

// Uccsó kommentek

// Twitterbedrótozás

twitter
Szabad követni: éntwitter // gyártwitter

// Keresni is lehet


// RSS

Kérésre házhoz is megyünk!

Bejegyzések // Kommentek.

// Gépház

A világdominancia felé a kiváló WordPress hajt minket. 
 A dizájnt eMeM köszörülte csinosra a mondovicsmihaly.hu  gyárterületén.

 Minden amit mond felhasználható Ön ellen © 2002-2009.