november
26

eMeM

CrazySloth

2008. november 26, 00:18

Mi ez a hülye név már megint?

Na most nem lesz titkolózás. Gondoltam egy nagyot, és elmondok mindent, már a nulladik lépéstől.

Tegnap támadt egy ötletem, illetve egy felismerés. Egy olyan szolgáltatást láttam magam előtt, ami nekem kell. Van ilyen szolgáltatás, de az mind túl van spékelve és fizetős, nekem egy nagyon egyszerű és ingyenes cucc kell. ÉN fogom MEGCSINÁLNI ezt a szolgáltatást.

Probléma:

A grafikus munkát végző emberek számára a produktum bemutatása a megrendelőnek olyan fapados módszerekkel történik, hogy elküldöm emilben a jpg-t, vagy felteszem egy szerverre és a linket kapja meg. Amire aztán válaszol majd valahogyan (emailben vagy telefonon), vagy megtudja fogalmazni mit akar, vagy marad a barkóba (“egy centivel jobbrább“). És kis idő múlva meg talán össze tudod kaparni az előzményeket… vagy sem. Barbár módszer ez kéremszépen.

Amit akarok:

Egy a végeltekig letisztult és leegyszerűsített felületet, ahova feltöltöm a projektet, és taszkokat létrehozva megmutathatom a látványtervet. Ezt a felületet kapja meg az ügyfél, aki a módosításait/észrevételeit úgy veti fel, hogy bekarikázza a neki nemtetsző dolgot, kis postit szöveget biggyeszt a logóra mondjuk, hogy ez legyen kisebb. Mindezt egy webes szolgáltatás keretein belül, egyetlen böngészőablakban. Az egyes módosítások (taszkok) így bármikor visszanézhetőek.

Persze vannak ilyen szolgáltatások, de azok amint említettem vagy fizetősek, vagy még a demó változatuk is nekem sok, a laikus ember (a.k.a hozzánemértő ügyfél) nem fog lavírozni egy sokmenüpontos, soknyomógombos angol nyelvű felületen… ez van ma Magyarországon.

Az egyetlen szűk keresztmetszete a projektnek a rajzoló felület volt, konkrétan hogy egy feltöltött képre MS paint stílusban tudjak firkálni. Ehhez vagy javascript kell, vagy flash. Javascripthez ilyen szinten nem értek, szétnéztem sourceforge-on, találtam valamit, de miután belenyúltam és át akartam alakítani kiderült, hogy nem felel meg a célra. Flashez kicsit jobban értek, és elkezdtem megírni a rajzoló rutint, ami nemrég készen lett és működőnek gondolom, a többi már nem agymunka, csak kódlapátolás lesz.

Azt tervezem, hogy itt a blog keretein belül minden fontosabb lépésről írok valamit, hogy lássátok hogyan is lesz egy garázsprojektből youtube szintű atombiznisz :)

Ami a névválasztást illeti: CrazySloth. Nem ez lesz a végleges név az tuti, de fejlesztői kódnévnek megfelelő lesz. Megkérdeztem az Évit meg az Oszit, hogy mondjanak egy vicces állatot. Az Évi a majomra voksolt, az Oszi meg a lajhárra. Sanszos, hogy a dolog lassan fog fejlődni, így lett őrült lajhár.

ricsi (2008. november 26 - 02:42)

ez az otlet adja. szivesen segitek a cuccban, aha tudok., programozni nemtudok :)
egyebkent sztem flexben pont az ilyeneeket szoktak irni, vagy nem? :)

1
eMeM (2008. november 26 - 08:51)

Hát ehhez még nem kell flex. Végülis kb 100 sornyi actionscript lett az egész.

2
ricsi (2008. november 26 - 12:13)

ja hogy ja, mar kesz is van a fejlesztes. 2 nap alatt 0.1-bol mar 1.0beta RC1 nel tartasz :

3
eMeM (2008. november 26 - 12:43)

hát azért ott még nem :) csupán ez a rajzolós flash felület lett kész este, ami kérdéses volt h megtudom-e csinálni, és ha nem akkor ez nélkül nem folytattam volna. de mivel az megvan már, így most szép nyugisan leülök majd valamikor és kitalálom h pontosan milyen funkciók is lennének bele jók.

4

Itt lehet megaszondani!

// Uccsó kommentek

// Twitterbedrótozás

twitter
Szabad követni: éntwitter // gyártwitter

// Keresni is lehet


// RSS

Kérésre házhoz is megyünk!

Bejegyzések // Kommentek.

// Gépház

A világdominancia felé a kiváló WordPress hajt minket. 
 A dizájnt eMeM köszörülte csinosra a mondovicsmihaly.hu  gyárterületén.

 Minden amit mond felhasználható Ön ellen © 2002-2009.