szeptember
5

Megrendeltük a Drávanet és a Tvnetwork közös gyermekének számító D-Otthon csomagot. Abból is a 10 megabitesset egyenlőre (internetről van szó), meg a tv-t, ebből a fullosat. Gyorsan a tv-ről nyilatkoznék, mert erről legalább van mit.

A kép nem tűnik olyannyira szépnek, mint a tányéros digi, de legalább nem is megy el az adás egy kisebb légy fingásával egyenértékű fuvallat hatására. Na akkor most térjünk által a zinternetvilágháló témakörre.

Jött a mesterember olyan fél öt magasságában kötni. A mesterember olyan 60-as lehet szerintem, gondolom valami kiszuperált villany- és/vagy tvszerelő féle lehetett. Amint kiderült, nincs teljes mértékben tisztában az EISA szabványokkal, kötéskor a színsorrendeket gondolom valami homályos emlékfoszlányaiból veszi. A felső szomszédnál sikerült egy olyat eltalálnia, hogy néhány gépen volt net, de a többségen nem. Hát igen, a zinternetvilágháló kábelezési szabványai már csak ilyen viccesek, nem teljesen egyértelmű ha el van baszva. Gondolom valami ilyesmi szitu lehetett: mesterember: höhö a frímél bejön akkor ez máűködik aviszontlátásra. Persze az full disclaimer hogy ezerötös a ping mondjuk. Persze a szomszédsrác pont érti a szakmát, és amikor jött tegnap hozzánk a mesterember, akkor lejött és elkérte a szekrény kulcsát és bekötötte magának rendesen. Szóval molyol a mester a kábelekkel, aztán szól hogy kész, lehet próbálni. Már eleve a routerhez köttettük vele a drótot, úgyis úgy fogjuk használni, és amikor szólt, hogy kész én egyből konnektáltam a wifire és már konfigoltam is a router-t. Meseterember odajön mellém és kérdi: ez ixpé? Meló után már nem vagyok annyira proaktív a nyugdíjasok informatikai felzárkóztátásában, szóval elintéztem egy “nem, ez osx, ez egy teljesen más oprendszer“. Mesterember: “jajó, mert ixpén csak nevet meg jelszót kell megadni nem ilyen sok minden mást” (a router konfigon tényleg kicsit több mezőt kell kitölteni). Mondom nem baj, mindjárt próbálom és meglátjuk megy-e. Hát ha ment volna, akkor ez a poszt csak annyi lenne, hogy süvítúnk bro’, úgyhogy a választ kitaláltátok, nem ment.

Láttam hogy a mester a hibát teljes mértékben ennek az ismeretlen masinának és közegnek tulajdonította, úgyhogy nem is hadakoztam, mondtam hogy akkor hagyjuk ki a játékből a routert és menjünk át windowsra. Oszi gépén ment tovább a kuruzslás, persze ott sem konnektálódtunk az tvnetworknek az hálózatára vala. Közben Oszi is látta a mesterember lányos zavarát, úgyhogy felment a szomszédhoz, hogy jöjjön le és nézzen rá a technikára. Mint kiderült a kábelezés tutira rossz volt, bár érdekes mód valami a login adatokkal sem volt teljesen száz.

A lényeg hogy este nyolcra eljutottunk oda, hogy majd ma délelőtt ismét eljön a mester egy új kábellel…

…ésbazmeg nemjött. Folyt. köv (reméljük).

oszigee (2008. szeptember 6 - 13:32)

és még telefonálni se volt képes, h “nem jövök ne várjatok!”, h rohadjonmeg!
és visszatérve a posztra az volt a legviccesebb nekem, h először megkérdezte, h hova szeretnénk majd bekötni a netet, merre haladjon a kábel. Mire én mondtam, h a routerbe szeretnénk.
Erre ő: “ááááááá, há én a rúterhez nem értek, csak az xp-hez. azt én nem tom beállítani”.

1
eMeM (2008. szeptember 6 - 15:05)

felkéne hívni, hogy azért kapja össze magát, mert a számlázási időszak már szerintem elkezdődött, és hát senki sem szeret olyan szolgáltatásért fizetni, amit nem is tud használni

2

Itt lehet megaszondani!

// Uccsó kommentek

// Twitterbedrótozás

twitter
Szabad követni: éntwitter // gyártwitter

// Keresni is lehet


// RSS

Kérésre házhoz is megyünk!

Bejegyzések // Kommentek.

// Gépház

A világdominancia felé a kiváló WordPress hajt minket. 
 A dizájnt eMeM köszörülte csinosra a mondovicsmihaly.hu  gyárterületén.

 Minden amit mond felhasználható Ön ellen © 2002-2009.