A keresőkből érkezőknek gyorsan elöljáróban közlöm, hogy az írás végén lelik a Fujitsu Siemens Amilo XA2528 csodaberendezéshez szükséges drivereket Windows XP-hez.

Első körben emlékezzünk meg arról a háttértárról, ami haloványkék enyhén lengedező füstfellegek kíséretében múlt ki. Két németből behozott PC-ből kellett volna egy működő egységet kreálni, amibe egy új 160G-os Maxtor szolgáltatta volna a háttértárat. Az egyes számú versenyző valósznűleg táphibaa következtében el sem indult, a második szeb időket is látott házből kivéve a tápot majd beaplikálva elsőszámú játékosunkba már mutatott életjeleket az eszköz, csakhogy a vinyóból szokatlan hangok és szokatlan vizuális jelenségek (a már említett füst) és szagok kezdtek generálódni. A hétvégi PC kalandot ezzel le is tudtam.

A hosszabb művelet egy frissen vásárolt lowbudget Fujitsu Siemens Amilo XA2528 laptop beüzemelése volt. Azt kell tudni a vasról, hogy nincs rajta semmilyen oprendszer, sőt a dobozban nincs semmi — mégegyszer — ismétlem: SEMMI driver cd. Kis guglizás után kiderül, hogy a gyártónak valószínűleg annyi pénze nem volt, hogy adjon mellé Vistát, az MS-nek pedig volt meggyőzőképessége, hogy a gyártó azt mondja, hogy biza ez a gép a Vistát támogatja, és nincs is hozzá driver.

The AMILO Xa2528 is only released for MS Windows Vista®.

Van egy program, amit Vistára telepítve netről befrissít minden drivert, de én elvből nem tartok magamnál és közvetlen környezetemben Vista install korongot, és a vas sem hiszem, hogy elbírná használható keretek közt a rendszert.

Jópár óra guglizás és fórumolvasás után meglett a szolúció. Az infra és a webkamera kivételével sikerült minden eszközt felismertetni az XP-vel. Szóval akik most googleből jutottak ide, és pont ehhez a vashoz van (bal)szerencséjük, azok most dőljenek hátra, bontsanak egy sört, és kezdjék el letölteni az alábbi forrásokat.

Fujistu Siemens Amilo XA2528 Windows XP driverek:

13 hozzászólásKommentálok én is jól →
charlie (2009. január 22 - 20:01)

És, hogy vált be a gép? Azért annyira nem lehet rossz, most 150 korul van, amiért kap az ember 17″-t, 1,9-es turiont, 250 giga hdd-t, rendes VGA-t.

Igaz, elcseszett felbontást támogat (és azért 17″-ra talán kicsi), 1280*720.

Ha hozzácsapjuk a huszonvalahányezres gari kibővítést, még úgy se olyan vészes. Tapasztalatok?

1
eMeM (2009. január 23 - 19:47)

nekem nincs sok tapasztalatom vele, csak felhúztam a masinát és passzoltam vissza a tulajnak. nekem nem kéne, bár én macbookon szúrom, szal nemcsoda :p

2
Bloodletter (2009. február 16 - 13:42)

Egy-két kérdésem lenne ezzel a driveres cuccal kapcsolatban….Először is pl az usb-vel mi van?…vagy azt fel ismeri az xp simán? Illetve a Bluetooth-hoz nem kell vmien driver vagy vmi? Csak mert azt elég sokszor használom…..Jelenleg Vista van a gépen :'( ,de már nem nagyon bírom elviselni és xp-t kellene rá dobnom bár a driverek miatt eddig gondban voltam ( utólag is kösz a cuccokért amiket összegyűjtöttél ezzel rengeteg időt spórolva a magamfajtáknak xD )
Ja és bocs ha balf*sz kérdések voltak de laptopokhoz nem igen értek….meg úgy az ilyen témákhoz általában :)

3
eMeM (2009. február 16 - 18:30)

az usb ha jól emlékszem működött, viszont a bluetooth-t asszem nem is próbáltam ki :)
Végülis azt tudom javasolni, hogy barátkozz meg a vsitával, mert azzal asszem jobban is ment. Bár ezt nem tudom garantálni, mert n xp-vel adtam át a gépet, és utána hallottam h vista került fel rá, mert pl a wifi bár működött, nagyon gyengén vette a jelet, és vistán pedig jó volt a wifi. Szóval nincs mit tenni sajnos…

4
Bloodletter (2009. február 16 - 23:21)

háát…a wifi pl nekem nem naon kell :)….
Egyedül azért akarok XP-t rakni mer sztem a vista baromira nem stabil legalábbis nálam baromi gyakran fagy ki….mellesleg főleg gamek-re használom a gépet (ezeknél is gyakoriak a fagyások) és pl online játékokat nemtok használni mer a vista nem engedi vagy nem tudja rendesen felpatchelni őket….
Plussz szerintem elég sokat is vesz ki a gépből a vista…na mindegy azért kösz sztem megpróbálom azért az xp-t mer az a tuti nálam :D
Még vmi a Chipset ami ki van rakva az a graf kártyához van ugye?

5
Bloodletter (2009. február 16 - 23:23)

Illetve még vmi nincs estleg vmi tipped ha az xp-nem válik be és visszakerülne a vista akkor ahhoz is kellenek a driverek (mármint nem ezek hanem a vistához valók) v azt saját maga megkeresi (netről) ?

6
eMeM (2009. február 17 - 17:20)

vagy megkeresi netről, vagy pedig a fujitsu siemens oldalán a pontos típusszámra rákeresve ott lesz egyetlen vistás driver intall, ha jól emlékszem, és ez leszedi az összes drivert.

7
Bloodletter (2009. február 17 - 18:39)

oks….hálám üldözni fog :)

8
Bloodletter (2009. február 21 - 09:52)

Ismét lenne egy kis gondom (miért is nem lenne)..
Xp-t felraktam a Laptopra és az itt található drivereket is felraktam DE…Az eszközkezelőben nézegetve a következő cuccok nem működnek / iletvel nem találják az illesztőprogramot : Egyéb PCI-hídeszköz, Ethernet-vezérlő, Videóvezérlő(VGA-kompatibilis)….
+Például böngészőben ill ha vmien ablakot rakok odébb “csíkozza” a képet (úgy értem h szinte úgy nyúlik odébb az ablak)….
Vmi tipp h mi lehet a gond?….esetleg vmi link v vmi?
Előre is köszönöm

9
eMeM (2009. február 22 - 11:16)

drivereket próbáld meg ismét felrakni

10
]{redenc (2009. november 6 - 23:10)

Hali!
Elég rég bukkantam erre az oldalra nemtom még használatban van e de lenne egy kérdésem ha igen :) Nem konkrétan a témához kapcsolódik de olyan gondom van h xp lett rakva a gépre és kb 1 év után (most) elkezdte h ki-kifagy néha és mikor újraindítom a win bootscreenje után csak a fekete kép van és egy villogó kurzor a bal felső sarokban…próbáltam újrarakni az xp-t de mikor az nvidia drivert rakom fel és újraindítom a gépet ugyanez a probléma van…eddig nem volt semmi gond a driverrel szal én arra gondoltam hátha a vidi kártya haldoklik…tom h nem pont ideillő a kérdés de esetleg nincs vkinek vmi ötlete v tippe esetleg?

11
]{redenc (2009. november 6 - 23:12)

Ja és az itt megtalálható driverek vannak felrakva és ezek mellé szedtem a vidi kártyához külön egy nvidia drivert de eddig nem volt vele semmi gond…viszont mikor netről frissíteném eszközkezelőből vmi hiányzó fájlra hivatkozva megszakítja az egész telepítést (nemtom számít e de hátha…)

12
eMeM (2009. november 7 - 12:36)

nekem nincs ötletem

13

Itt lehet megaszondani!

// Uccsó kommentek

// Twitterbedrótozás

twitter
Szabad követni: éntwitter // gyártwitter

// Keresni is lehet


// RSS

Kérésre házhoz is megyünk!

Bejegyzések // Kommentek.

// Gépház

A világdominancia felé a kiváló WordPress hajt minket. 
 A dizájnt eMeM köszörülte csinosra a mondovicsmihaly.hu  gyárterületén.

 Minden amit mond felhasználható Ön ellen © 2002-2009.