Az előző részben tárgyáltuk az alap dolgokat és a formázást is kibeszéltük. Most a képek vagy mellékletek feltöltéséről lesz szó.

Update: módosult a szerkesztő form, ezért már máshogyan kell csinálni mindent. Majd lesz egy leírás arról is.

Képek beillesztése a bejegyzésbe
Képek beillesztése tulajdonképpen pofon egyszerű. Csak az img tagra kell kattintanunk, és a feljövő ablakban megadni a kép elérési címét. Ezután a leírást kell megadnunk (description). Arra kell ügyelni, hogy a kép szélessége ne legyen több 465 képpontnál, mert a kilógó rész nem fog láttszódni (ezeket a képeket könyörtelenül törölni fogom). Kisebb szélességű kép esetén pedig futtassuk körbe a szövegünket szépen a kép körül. Ezt úgy tehetjük meg, hogy az img tagba odabiggyesszük az “align=’left'” kulcsszót.

Saját kép feltöltése
Ha olyan képte akarunk a bejegyzésünkhöz csatolni, ami még nincs fenn a neten, így nincs elérési útja, akkor azt előbb fel kell tölteni valahová. Egyik lehetőség az ae. Hozzánk is feltölthetitek képetek. Ezt úgy tehetitek meg, hogy a bejegyzés beviteli mezője alatt a “Feltöltés” fül alatt betallózzátok a gépetekről a képet, majd kitöltitek a “Cím” és a “Leírás” mezőket (ezek üresen is hagyhatóak). Ezután ráböktök a “Feltöltés” gombra. Képetek immár a szerverünkön vannak. Mostmár csak a fent említett módon be kell illesztened a bejegyzés szövegébe. Az elérési utat úgy tudhatod meg, hogy átváltasz a keresés fülre, majd rákattintasz a feltöltött kép miniatűr változatára, ezután a “Nézőkép használata” pontot átváltod “Eredeti használata” opcióra, majd a “Beállítások bázárása” sorra kattintasz, és egyszerűen behúzod a képet a szöveg végére (egered gombját nyomvatartod a kis kép fölött, majd a mező fölé húzva elegngeded). Ekkor megjelenik az elérési út, ezt kivágva és beillesztve az img tag beviteli mezőjébe megkapod a megjelenítő kódot. Tessék nyugodtan kísérletezni, erre való a piszkozatkénti mentés.

Más fájlok csatolása
Képekhez hasonló módon bármilyen más fájlt is csatolhatunk az irományunkhoz, amennyiben úgy tartja kedvünk. A feltöltés menete itt is ugyan az, mint a képeknél. A beillesztés egyszerű linkeléssel oldahtó meg. A link tag használatát az 1. órában már leírtam. A feltöltött fájl elérési útját szintén a feltöltést követően a keresés fül alatt találod. Jobb klikk a fájl felett, majd kiválasztod a “Hivatkozás címének másolása” opciót, és a link tagba beilleszted. Ilyen egyszerű.

Legközelebb a felsorolások formázásával fogok foglalkozni.

Itt lehet megaszondani!

// Uccsó kommentek

// Twitterbedrótozás

twitter
Szabad követni: éntwitter // gyártwitter

// Keresni is lehet


// RSS

Kérésre házhoz is megyünk!

Bejegyzések // Kommentek.

// Gépház

A világdominancia felé a kiváló WordPress hajt minket. 
 A dizájnt eMeM köszörülte csinosra a mondovicsmihaly.hu  gyárterületén.

 Minden amit mond felhasználható Ön ellen © 2002-2009.