Kihelyezett tudósítónk, @hyperati a helyszínről tolja a nettó kontentot:

Megmondom őszintén, hogy egy picit technkaibbra számítottam. Szerintem nagyon marketingesre sikeredett eddig.
Az első előadás bevezető jellegű volt. Megtudtuk, hogy 1-2 évvel ezelőtt hol volt az okostelefonpiac, most hol tart, és hova fog fejlődni. A következő előadást egy holland ember tartott. Itt lényegében saját programjukat mutatták be, amit iPadra fejlesztettek. Ez egy elektronikus újságféleség. Van statikus és persze dinamikus tartaloma is. Persze ennél a fajta újságnál a reklám mozgókép.
A harmadik előadás egy játékfejlesztő cégről szólt. Az egyik legsikeresebb programjukat mutatták be 4×4 jam névem. Sajnos itt is szinte csak általános infókat kaptunk, semmi technikai háttér csupán demo videók sokasága.

Most 3/4-ed 12kor lesz egy előadás a kutatás témaköréből. Én ezt várom nagyon.

Többi infó hamarosan…

Frissìtve 1.:

Megvolt a várt kutatással foglalkozó előadás is. Itt megtudhattuk, hogy a BME-n 2000!!! óta vannak mobiltelefon programozásával kapcsolatos kurzusok. Már szakirányt is indítottak ezzel kapcsolatban, ami persze nagyon sikeres lett azóta.
Kis ebédszünet következett (svédasztalos), finom volt a kaja.
A következő előadást, amit meghallgattunk Máder Miklós Péter tartotta. Nekem eddig ez tetszett a legjobban. Mindössze 10 percben párhuzamot vont a két fókuszban lévő okostelefon(iPhone, Android) ill. két vallás között (római katolikus és protestáns). Míg előbbi központilag irányított, kezdetben jellemző volt rá az eretnekek üldözése (lásd iPhone OS 1.1.1-es frissítése, ami a tört oprendszerrel rendelkező tulajdonosoknak okozott problémákat), szinte mindenért fizetni kell (AT&T-nek forgalmi díj x %-a = egyházi tized), addíg az utóbbira az ingyenesség a viszonylagos szabadság a jellemző. Mégis az emberek nagy része a közpotosított, írányított módszert helyezi előbbre.

Frissítve 2.:

Szünet után Új Péter és Erdélyi Zsolt párbeszédét hallhattuk. Már kicsit fáradt voltam (túl korán volt a reggel 5 óra), szóval nem bántam a laza beszélgetésüket. Folyamatosan oltották egymást, hiszen itt a két oldal (iPhone, Android) “ütközött” meg egymással. Megtudhattuk, hogy az év alkalmazása Androidra egy valamilyen appkiller volt, mellyel éppen futó folyamatokat tudunk megölni. Hogy miért is jó ez a progi? “Nem kérdez semmit. Még saját magát is szó nélkül lelövi ha arra utasítjuk…”. Így a végefelé jó volt hallgatni őket, mintha csak egy showműsorban lettünk volna.
Ezután vettük sátorfánkat és egy iGo-s ajándékcsomaggal távoztunk a helyszínről.

A szünetek alatt volt alkalmunk végigmenni a kiállítók standjain. Megnéztük a Motorolának az újdonságait, gondolok itt pl. a telefonkijelző mögött elhelyezett kvázi tapipadra. Eléggé furcsa megoldás, nem hinném, hogy normális vérnyomás mellett hosszabb ideig tudnám használni.
HTC két telefonját próbálgattuk, az egyik a Legend a másik a Desire volt. Mindkettőn Android futott. Csak halkan jegyzem meg, hogy a Desire 1 GHz-es procival rendelkezik. Ami a kezelésüket illeti iPhone koppintás, gondolok itt a nagyításra, lapozásra, scrollra.
A Legend designja egyszerűen gyönyörű. Nehezen mondom ki, de sokkal jobban tetszik külsőre, mint az Apple terméke. (Igaz az unibody ház szintén Apple ötlet. Ez a telefon bizony unibodys.)

Még egy kis információ. KEZEMBEN FOGTAM ÉS KIPRÓBÁLTAM AZ iPad-ot. Egy szóval tudnám jellemezni. KELL,
igaz csak 10 percem volt ismerkedni vele. Általános vélemény, hogy az első szériákkal vigyázni kell, szóval a következő darab kötelező lesz számomra. Szerintem egyáltalán nem egy felnagyított iPod Touch, vagy iPhone. Annál sokkal több, és hatalmas potenciál van benne. Oktatásban és kutatásban is tökéletes lenne, persze a megfelelő programokkal. Csak felkapod és jegyzetelsz.

[…] This post was mentioned on Twitter by eMeM. eMeM said: írtunk ilyet, hogy "iPhone vs Android konferencia" http://bit.ly/aGneHm #fb […]

1
eMeM (2010. április 8 - 21:08)

bazmeg ipadot bárki megfogja azt írja kell… én asszem messziről elfogom kerülni inkább

2
StarZ3r0 (2010. április 10 - 16:45)

eMeM: addig amig te is meg nem fogsz egyet! :D

3
Thargie (2010. április 15 - 19:12)

A LimeBox-ban megnyomkodhatod Pécsett is. Jókai utca CitiBank és Vodafone között fel a lépcsőn. :)
Nálam nyomkodás nélkül is instantget a cucc. :)

4

Itt lehet megaszondani!

// Uccsó kommentek

// Twitterbedrótozás

twitter
Szabad követni: éntwitter // gyártwitter

// Keresni is lehet


// RSS

Kérésre házhoz is megyünk!

Bejegyzések // Kommentek.

// Gépház

A világdominancia felé a kiváló WordPress hajt minket. 
 A dizájnt eMeM köszörülte csinosra a mondovicsmihaly.hu  gyárterületén.

 Minden amit mond felhasználható Ön ellen © 2002-2009.