október
10

eMeM

Online tárhely – box.net

2006. október 10, 09:13

box.net logoBeszéltem már párszor arról, hogy a jövőben minden felköltözik az online térbe. Most egy újabb szolgáltatást találtam, ami talán engem igazol. A box.net egy olyan webkettes szolgáltatás, ami segítségével lehet egy tárhelyünk a neten. A dolog nem újdonság, hiszen eddig is léteztek ingyenes ftp szolgáltatások, így eddig is lehetett egy tárhelyünk, ahová pkolhattuk a cuccainkat.

Beszéljünk először arról, hogy mire is jó egy online tárhely. Első előnye (mint ahogyan a nevében is van) hogy online, vagyis bárhol elérhetjük a tartalmát, ahol van net. Tökéletesen jó, ha lusták vagyunk adathordozóra másolni, vagy ha a kívánt adathordozó a célállomáson nem használható, akkor ezzel ki vagyunk segítve. Példál ha a suliba (ból) kellene hozni (vinni) valami programot haza de nincs usb a pendrivenak, akkor egyik helyen csak felmásoljuk, a másikon meg letöltjük. Vagy ha van pár dolog, ami a legképtelenebb helyzetekben kell hogy kéznél legyen, akkor is jól jön ez a dolog, hiszen nem járkálunk mindíg cd-kel vagy flash meghajtókkal.

Na de mivel tud többet a box.net mint egy mezei ftp tárhely? Hát először is ez egy webalkalmazás. Az ftp elérése néhol macerás, nem megy. Megint jó példa a suli. Sok helyen nincs ftp kliens, vagy a hálózat van lekorlátozva ftp ellen. A másik az, hogy a hazai ftp szolgáltatóknál divat a feltöltést erősen lekorlátozni, így a box.net-re sokkal gyorsabban másznak fel a bitek.

És még pár szót a box.net webettességéről. Minden benne van, ami kellhet a webkettő címhez. Egyszerű, könnyen kezelhető, szép felület. Kvázi kapunk egy online sajátgépet. A feltöltött dolgok cimkézhetőek a könnyebb keresés elősegítése végett. A feltöltött dolgokat akár publikussá is tehetjük fájl illetve mappa szinten, így bárkivel megoszthatjuk a feltöltött dolgainkat (közösség). Ja, és van hozzá netvibes API modul is.
A box.net egyetlen szépséghibája talán az, hogy az ingyenes 1 GB-os tárhelyre egyszerre csak maximum 10 MB-os fájlt tudunk felpakolni.

Itt lehet megaszondani!

// Uccsó kommentek

// Twitterbedrótozás

twitter
Szabad követni: éntwitter // gyártwitter

// Keresni is lehet


// RSS

Kérésre házhoz is megyünk!

Bejegyzések // Kommentek.

// Gépház

A világdominancia felé a kiváló WordPress hajt minket. 
 A dizájnt eMeM köszörülte csinosra a mondovicsmihaly.hu  gyárterületén.

 Minden amit mond felhasználható Ön ellen © 2002-2009.