Ez is kipipálva. mostmár a világ végén is seedelem a biteket ha kell, így már féllábal a geeknirvánában vagyok. De nem volt annyira zökkenőmentes a történet, mint ahogyan azt a werbung hirdeti.

Kezdjük az elején. Bementem a lokál pannon storeba és elsírtam mit akarok. Mobil internetet, macen. Jó hogy kiemeltem a platformot, mert a default huwai eszköz amit terítenek, az állítólag nem macbiztos.

globe surfer icon 7.2Bár én találtam utólag leírást erre az eszközre is, no mindegy. Én a képen látható Globe Trotter iCON 7.2-t kaptm. A mellékelt egy-két-há-kész útmutatót dobd ki a picsába, marhaság. Azt mondja, hogy amikor beteszed az usb-be a ucmót, akkor az megjelenik mint usb-s tárolóeszköz és azon a "Mac" mappában lévő drivert kell használni. Csak annyit mondok, hogy nem volt ilyen mappa az eszközön.
Fel kell keresni ezt az oldalt, majd innen regisztráció (!!!) ellenében letölthető a latest csomag. Telepítés után indítsuk el a frissen felkerült GlobeTrotter Connect progit. A system preferencesben anetworkben ne is akrjuk piszkálni az eszköz konfigurálását. Ha kéri a sim kártya pin kódját akkor azt etessük meg vele, majd ennek a proginak a preferences-ében válasszuk a 3G/EDGE/GPRS fület és az APN mezőbe írjuk be hogy "net".

globe trotter connect

 Kb enny, a kék Connect/Disconnect gombbal lehet fel-le csatlakozni. Mutatja az időt és a forgalmat.

Tapasztalatok így egy óra után: a sebessége nem rossz, jobb mint a dialup úgyhogy én már nyertem. Akksit kicsit jobban igénybeveszi, most így csak (!) kb 4 órát bír. JA igen, ezt még nem is mondtam, a MB átlagos használat közben 5:30-6 órát bír ki. Bokafosás, komolyan.

Update: érdemes regisztrálni a pannonline rendszerbe, mert itt lekérdezhetjük a még felhasználható adatmennyiséget, ami azért is érdekes mert nekem most sokkal kevesebb felhasznált forgalmat mutat, mint amit ténylegesen használtam (ami a rendszer logban van).

AteeG (2008. május 31 - 14:21)

Az köszi! Szép…
Akkor hajrá, jó mobilnetezést. Korlátlan?

1
eMeM (2008. május 31 - 21:25)

Aha… 500 megáig :) Havi 4 napért kár volna többet költeni.

2
janek (2008. június 2 - 15:11)

Remélem majd a pusztán is működik majd bár 4 napot még talán kilehet bírni minimális netezéssel kevés pézé. Akkor hétvégén jössz haza?-megyek a csé-ért meg a FANKADELIért ha nem gond. :)

3
eMeM (2008. június 2 - 17:40)

jövök igen, gyere.

4
bálint istván (2009. február 6 - 16:20)

Felejcsd el a gigabájt kotlátokat itvan a szélesáv korlát !!! Ez kéne legyen az uj jelszavuk .Hogy miért ?Érdrklőgyél ismerősőkmél akinek már van és magértet ! ! !

5
Tamás (2009. május 22 - 22:05)

amiota van mobilnetem mar meg se nezem, hogy hol van nyilt wlan… elkenyelmesiti az embert, plane, ha laptopba integralt :)

6
MI Herbal Incense (2012. június 10 - 12:20)

Evike.com…

Evike | Cheap Airsoft Accessories…

7

Itt lehet megaszondani!

// Uccsó kommentek

// Twitterbedrótozás

twitter
Szabad követni: éntwitter // gyártwitter

// Keresni is lehet


// RSS

Kérésre házhoz is megyünk!

Bejegyzések // Kommentek.

// Gépház

A világdominancia felé a kiváló WordPress hajt minket. 
 A dizájnt eMeM köszörülte csinosra a mondovicsmihaly.hu  gyárterületén.

 Minden amit mond felhasználható Ön ellen © 2002-2009.