Szeretem a blogokon azokat a posztokat, ahol a szerző az általa használt programokat mutatja be, mert így olyan gyöngyszemekre lehet bukkani, amiket az általános leírás alapján nem biztos hogy kipróbálnál. Ezért most elkezdek én is egy hasonló sorozatot, és pár kategóriába sorolva leírom nektek, hogy mik azok az alkalmazások, amik a szívemhez nőttek.

Ebben az összefoglalóban (mint ahogyan az a címből is kiderül) a rendszeres géphasználatot megkönnytő alkalmazásaimat mutatom be.

Launchy
Hú, ezt imádom. Azt csinálja, hogy indexeli a startmenüt és a quicklaunch-öt, és nyoms egy billentyűkombinációt (nálam win+szóköz), akkor feljön egy posfás kis ablak, és amint elkezded gépelni a program nevét, az úgy szűkíti a listát. Ha hozzászokik az ember, akkor sokkal gyorsabban lehet vele a programokat intézni, mint a startmenüre kattintás utáni bogarászással. Sőt nem is kell figyelni, hiszem reflexből lehet indítani vele a progikat. Például ha a karaktertáblát akarom elindítani, akkor elég beütni a “kar” szót, és máris a karaktertáblát ajánlja fel. Imádom.

Tweak UI for XP
Windosunk szelidítésére szolgál. Én mondjuk nem használom sok funkcióját, de a fájl megnyitás és afájl mentése dialógusablakokban ezzel módosítottam a baloldali alapértelmezett könyvtárakat azokra, amiket gyakran használok így szabdítva meg magamat a rengeteg tallózgatástól.
A másik nagyon jó benne, hogy kitudom kapcsolni vele az idegesítő autorunokat. Engem személy szerint zavart ha egy cd miután betettem elindult, meg ha bedugtam egy pendriveot, akkor az is felkínálta a baromságait. Tudom hogy te is mindig ott mégsét nyomsz :)

ClipTray
Ez a vágólapunkat bővíti ki. Ha sokszor van szükség a vágólapra (nekem sokszor van), akkor ezzel egyszerre több dolgot pakolhatunk rá, és később innen egyetlen kattintással kitudjuk választani hogy mit is akarunk beilleszteni.

TaskSwitchXP
Csupán az alt-tabot cseréli le egy kicsit szebb kinézetűre. Ebben látszanak az alkalmazások előnézeti képe is.

Ezek a programok természetesen mind ingyenesek.

Neked mik a kedvenceid?

Alexa (2007. március 13 - 14:30)

Citrus Alarm Clock mindenképpen ha már itt tartunk :D
Reggeli kelés kedvenc zenémre kihagyhatatlan!

1
eMeM (2007. március 13 - 16:59)

olya tud, hogy mondjuk fél óránként loopolva jelezzen nekem mondjuk? szal nem én állítom be mindig hogy minden fél órakor jelezzen, hanem elindítom, és csak annyit mondok neki, hogy akkor most 30 percenként csippanj nekem egyet. ilyet tud? mert akkor lehet kell :)

2
Alexa (2007. március 14 - 05:07)

Ez nem csipogós, ez zenélgetős:P , de be tudsz rakni neki egész lejátszólistákat is.
ÉS annyi időpontot adsz hozzá ahányat akartsz. Nézd meg! Pofás dolog, meg egyszerű is használni.

3
eMeM (2007. március 14 - 11:45)

hát ez az. nem az kell hogy nekem kelljen beálítani hogy na akkor 8:30-kor, 9kor, 9:30kor… jellezzen, hanem az kell, hogy mgnyomok egy gombot és akkor fél óránként jelez egészen addig, amíg nem nyomok meg egy másik gombot, hogy akkor most állj. vágó?

4
AteeG (2007. március 14 - 11:48)

Pont erről írt. Beállítasz előre sok időpontot és magától zenélget az adott időben…

5
eMeM (2007. március 14 - 12:50)

Hát de ne vegyetek már ki az észből. Én meg pont erről tépem a szám, hogy ne nekem kelljen beállítani 16 időponot….

6

Itt lehet megaszondani!

// Uccsó kommentek

// Twitterbedrótozás

twitter
Szabad követni: éntwitter // gyártwitter

// Keresni is lehet


// RSS

Kérésre házhoz is megyünk!

Bejegyzések // Kommentek.

// Gépház

A világdominancia felé a kiváló WordPress hajt minket. 
 A dizájnt eMeM köszörülte csinosra a mondovicsmihaly.hu  gyárterületén.

 Minden amit mond felhasználható Ön ellen © 2002-2009.