szeptember
14

eMeM

ReInstall

2012. szeptember 14, 16:48

Reg volt mar, hogy egy gep rendberakasara kertek de ezen a heten harmat is meg kellett csinalnom. Ezzel kapcsolatban revedtem a multba, regen sokkal masabb volt.

Amikor meg highend win user voltam akkor ugy nezett ki a rencer(!!!) ujrahuzasa h kituztem a muvelet datumat es 2-3 nappal elotte folyamatosan irtam egy cetlire milyen programokba futok bele, mi az ami feltetlen ne maradjon ki. Azutan az utolso nap megkezdodott az adatmentes. Dokumentumok kepek zenek program telepitok modszeres osszeirasa majd egy (!!!) cdre irasa. Majd masnap meg gyors atgondolas tuti nem maradt e ki semmi es vegul johetett a format c. Nem volt am d particio vagy masik drive a az draga volt. Egyetlen dobasod volt a backup lemez. Ha arrol lemaradt valami akkor azt megette az enyeszet. Telepites kozben ment a mantra csak ne legyen semmi gond az installerrel mert rohadtul nincs a haztartasban egy masik gep amin szelessavu net van es barmi hibara ra lehet googlezni es ha kimaradt valami akkor maris jon le a torrent iso. Lofaszt. Ha elbaszodott valami akkor az el volt vaszodva es lehetett cipelni haverhoz a vasat hogy majd vinyo atkotes vagy lan kabel segitsegevel eletre lehessen kelteni.

Ma egyszeruen van egy masik particio amire atpakolod a szemelyes fajlokat (ha eddig nem ott voltak) es minden mas mehet a kukaba. Azutan format, win installer es az oledbe kapod a masodik gepet es mehet a bongeszes hogy na akkor mi is legyen az uj rendszeren.
Nincs izgalom. Nincs adrenalin. 14 ev hosszu ido csessze meg!
Nagyon ritkan hianyzik.
Vöri (2012. szeptember 14 - 17:19)

Nagyon jó ez a post, ezzel tökéletesen ugyanígy voltam én is. Volt egy 1.2 gigás winchesterünk a win 98-ra… Aztán mindig szenvedtem a hellyel, ha játszani akartam akkor maximum 2 játék fért fel. Persze a DOS-os időszakban ilyen problémák nem voltak. Akkor 1 cd-re elfért kb 500 játék. :D Akkoriban jöttem rá hogyan kell az arj-vel ki meg becsomagolgatni, meg innen onnan mindenki mondogatta mit és hogyan kell elindítani, meg crackelni a programokat, meg beállítani a hangkártyát stb. Voltak izgalmas dolgok, mire sikerült életre kelteni egy játékot. :P De azért nagyon sok dologra magamtól jöttem rá, nemhogy iskolában…. Akkoriban a szakkör kb arról szólt, hogy UGH-zunk meg Doom meg Wolf, meg ami elfutott 386-osokon, meg mindenféle DOS parancsokat tanultunk. Ugyan volt win 95 otthon a gépünkön, de nekem semmire se volt használható akkoriban, inkább DOS-t használtam mindenre, mert ha valamit WIN-ben akartam csinálni, tuti, hogy 500 hibaüzenet után sikerült elérnem a végeredményt, vagy inkább nem is sikerült.
Emlékszek egyszer valamit műveltem a géppel és áthívtam a szomszéd srácot, hogy nézze meg. Valamit DOS-ban bűvészkedett, de annyira, hogy utána el se indult a DOS se. :D Szervizben kiderült, hogy a srác c-től z-ig particionálta a winchestert xD Szerencsére az évezredforduló környékén már nem kellett szervizbe szaladgálni a géppel, ha újra kellett telepíteni mert én mindig úgy voltam a PC-vel, hogy nem féltem tőle, még akkor se, ha nem az enyém volt. :D Mások meg attól félnek ha rossz gombot nyomnak akkor elrontják az egész rendszert. Ezt sose fogom megérteni. :-\ Szóval a lényege, hogy akkor már magamtól újra tudtam telepíteni, az más dolog, hogy nem engedték. :P
Aztán amikor meglett az első 40 gigás winchester volt öröm, meg haverhoz szaladgáltam vele mindig, partícióra iso fel, mp3 fel, megosztani ezt azt. Nem is volt olyan vészes internet nélkül se a világ. :P

1
MrMaster (2012. szeptember 14 - 18:20)

Én arra emlékszem vissza mindig, hogy kocsival cipeltük a gepet a Jókai utcába az MSH Computerbe, hogy az 540MB vinyo tartalmát a vinyó kiszedése után 1db CD lemezre kimentsék, és ez a szolgáltatás még csak olcsó sem volt :))

Ja és persze jó a 2. partício, de mar lattal olyat aki annyira bena volt h a win telepitoben rossza particiot valasztott es azt a particiot formazta amin a kimentett cuccok voltak… :-)

2
AteeG (2012. szeptember 19 - 11:54)

Annak idején jöttél hozzánk, hogy segíts újratelepíteni a gépet. Készítettünk backup CD-t is :) Micsoda nosztalgia, barátom!!!

3

Itt lehet megaszondani!

// Uccsó kommentek

// Twitterbedrótozás

twitter
Szabad követni: éntwitter // gyártwitter

// Keresni is lehet


// RSS

Kérésre házhoz is megyünk!

Bejegyzések // Kommentek.

// Gépház

A világdominancia felé a kiváló WordPress hajt minket. 
 A dizájnt eMeM köszörülte csinosra a mondovicsmihaly.hu  gyárterületén.

 Minden amit mond felhasználható Ön ellen © 2002-2009.