február
4

eMeM

Rejected

2013. február 4, 18:40

Sejtettem, hogy elsőre nem kerülök a vájúhoz. Visszadobta az Apple a programomat, de szerencsére nem azzal az indokkal amire én számítottam.

Miről is van szó?

Regeltem Apple fejlesztőnek magam, és arra gondoltam megpróbálkozom az App Store-ba fejleszteni. A natív fejlesztésbe nem ugranék bele, nem is érdekela annyira és nem is vagyok programozó. Viszont webdesignerként HTML/CSS/JS webappok terén ár van tapasztalatom, és vannak ugyebár fejlesztőeszközök és frameworkok amikkel ezen tudásomra alapozva tudokok én is fejleszteni natív appot (khmmm), de azért ennek vannak buktatói. Ebbe már bele köthet az Apple.

A Titanum-ra esett a választásom. Első körben készítettem egy HTML5 webappot, ami HTML5 geolokációt használva saját szerverre (!!!) elküldi a user GPS koordinátáit, majd én saját saját szerveren gMaps API segítségével geokódolom és megmondom melyik városban van és ott mi a postai irányítószám… nem nagy cucc, de én totálisan arra számítottam, hogy a HTML5 lokáció és a saját szerverre való GPS koordináta küldés fogja elkapálni az appot, de nem így történt. A válasz csak azt ecsetelte, hogy bár az Apple az egyszerűséget és az átláthatóságot tartja szem előtt, de az én alkalmazásom már túl egyszerű, kevés funkciót tartalmaz, ezért nem engedélyezik.

Vagy egyszerűen nem nézték mélyebben a technikai részleteket, vagy azzal tényleg nincs gond, ha én HTML5/JS webappot és saját API-kat (amikkel jQuery segítségével JSON objektumokon keresztül kommunikálok) használok és bújtatom valami builderrel natív app bőrébe.

Szóval ezt nem is tekintem túl nagy buktának, bár félek, hogy tényleg csak nem nézték tovább, és ha most több energiát tolok egy újabb tesztalkalmazásba ami ugyanezeket az eszközöket használja, de valamivel értelmesebb funkcionalitással bír…szóval attól félek, hogy ezúttal a funkciók tetszeni fognak a bizottságnak, de amint meglátják a megvalósítást elkaszálják…

Itt lehet megaszondani!

// Uccsó kommentek

// Twitterbedrótozás

twitter
Szabad követni: éntwitter // gyártwitter

// Keresni is lehet


// RSS

Kérésre házhoz is megyünk!

Bejegyzések // Kommentek.

// Gépház

A világdominancia felé a kiváló WordPress hajt minket. 
 A dizájnt eMeM köszörülte csinosra a mondovicsmihaly.hu  gyárterületén.

 Minden amit mond felhasználható Ön ellen © 2002-2009.