december
25

eMeM

Sms. Pata-tanya. Templom

2006. december 25, 13:01

Három rövid posztot gyúrnék egybe. Mind kötődik kissé az ünnepekhez.

Nagyon kellene valami ultimate technikai újítás a mobilokba, amik az sms írásának módját teszik át egy teljesen új dimenzióba. Mert ez a mostani ez nulla, használhatatlan idegesítő fos. Bár lehet hogy csak én vagyok a béna. Mindegy. Szóval az addig okés, hogy ha kell egy rövid üzenetet küldeni, akkkor nyomkodom ugyan azt a gombot háromszor/négszer hogy megkapjam a kívánt karaktert, de ha karácsonyi sms-eket kellene ipari mennyidégben írni, hát akkor borul a rendszer. A dolgon kicsit javít ez a predikatív szövegbevitel, de nem tökéletes ez sem, mert a szótár hiányos, és még csak nem is bővíthető. Olvastam valamelyik nap, hogy nemsokára piacon a hangfelismerő cumó, amivel diktálhatjuk az sms-t a mobilba. Várom.

A karácsonyi műsorok magasszínvonala miatt (érzed az iróniát ugye) átalakítottam a computersarkomat a szobámba, és a tévé köré építettem minden aplikációt (laptop, crt monitor, hangrendszer, külső rack). Ezen toltam az este a Pata-tanyát. Ez ilyen animációs “mese” aminek a szövegén néhol csak a felnőttebbek borulhatnak, de ők nagyon. Atee te láttad már? Tök poén, hogy a főhős neve Atis. Ja meg azon vidéki létemre nagyot dőltem, hogy a városiak nemnagyon vágják a marhák anatómiáját, mert a bikáknak is rajzoltaak nagy tőgyeket. Bahh! Gondolom azoknak, akik csak az ablakzsiráfban látnak állatot, azoknak ez fel sem tűnik.

Karácsony révén elkellett mennem misére. Nem nagyon vagyok templombajáró, asszem túl sok Discovery Chanellt láttam már ahhoz, hogy templomba járjak (ha értitek mire gondolok). Szóval tudom, hogy nagyon bunkó vagyok, de a falusi templomi élmény felér egy stand up comedyvel. Az “orgonáló” néni eléggé szabad stílusban nyomta, voltak félrenyomások rendesen. Na de erről nem is írok többet, mert tényleg bunkóság lenne, de aki ismer az elképzelheti milyen fejet vágtam. Viszont, félfüllel hallgattam a pápa beszédét itthon. Az tettszett. Frankón volt benne dicsérve az “emberi genomot kibogozó ember”, és a “világot egy globális faluvá tévő internet”. Szóval ez tettszett. Kortárs volt.

AteeG (2006. december 25 - 17:18)

Nem láttam még azt a filmet, de majd megtekintem. A mise nagy poén lehetett. Elmentem volna magam is.

1

Itt lehet megaszondani!

// Uccsó kommentek

// Twitterbedrótozás

twitter
Szabad követni: éntwitter // gyártwitter

// Keresni is lehet


// RSS

Kérésre házhoz is megyünk!

Bejegyzések // Kommentek.

// Gépház

A világdominancia felé a kiváló WordPress hajt minket. 
 A dizájnt eMeM köszörülte csinosra a mondovicsmihaly.hu  gyárterületén.

 Minden amit mond felhasználható Ön ellen © 2002-2009.