Nem, én sem gondolom komolyan, hogy most feltaláltam itt nektek a zinternetvilághálót.

Csupán megakadt a szemem a napinemszar, lájkbook, lajk.eu és hasonló facebook addikciók sikerén (folyamatos 1K online uniqe jelenlét helómi), és betoltam a saját verziómat is. Annyival gondoltam tovább a dolgot, hogy nem vicces szövegeket tegyünk ki, hanem vicces képeket.

Szinte biztos vagyok benne, hogy nem ebből lesz meg a lakástörlesztőm, csupán tényleg kíváncsi vagyok egy startup beindítására, és látni akartam hogyan megy ez akkor, amikor a forrás csak egy közösségi hálózatra van kihegyezve (a site a facebookról átkattintókra fókuszál, nem a direkt találatokra, ez eléggé új megközelytése az internetépítésnek manapság).

Még nincs kész, de nem is akartam készre hegyezni, majd alakul. A legnagyobb bug jelenleg az, hogy a facebook sahare API iszonyatosan cacheli valószínűleg a szájtokat (a share gombok számlálói sem a valós adatokat mutatják). Arra gondolok, hogy amikor valaki a megosztás gombra kattint, akkor gyakran nem a megosztani kívánt képet dobja ki elsőnek a bélyegképben, hanem kattintgatni kell a felhasználónak. Ez így rossz, de egyenlőre nem tudtam megoldani.

Az új szemlélet miatt (csak a share számít) felrúgtam néhány régi szabályt:

Nincs copy-pastelhető permalink
Ezt azért csináltam, hogy a látogató direkt ne tudja emailben vagy IM-en keresztül elküldenie egy kép egyedi URL-jét, csak úgy tudja megosztani kényelmesen, ha kiteszi a saját fb lapjára.

Nincs 404
A lap nem található hibaoldalt is likvidáltam, ha nem létező tartalomra jönne valaki, akkor át van irányítva a címlapra. Az indoklásom egyszerű. Erre az oldalra csak úgy jön valaki, hogy a viccesnek vélt miniatűr képre kattint valaki másnak a facebbok falán, ha a kép már nincs is meg akkor is lásson képeket, hátha talál maga is poénosat és akkor megosztja. Ha azt mondanám neki, hogy bocsi a lap már nem található, akkor jó eséllyel csak bezárja az oldalt és nem kattint át a főoldalra, hogy megnézze amúgy milyen képek vannak még.

Nincs single page
Ha valaki fb-ról átkttint akkor olyan oldal jön be, aminek tetején a miniatűr képhez tartozó nagy kép látszik, viszont ez alatt tovább listázódnak a legfrissebben feltöltött képek, ennek szintén az az oka, hogy a user szeme minél könnyebben akadjon meg egy másik jó képen, és azt kedvére tegye ki szintén a saját lapjára.

És akkor egy kis statisztika az első néhán éles óráról: Mindenféle bejelentés nélkül tettem ki a szájtot online, csupán egyetlen képet osztottam meg a saját facebook üzenőfalamon az esti órákban, amikor az internet forgalom folyamatosan esik. Ezt látva 3 ismerősöm kattintott át az oldalra (kb 200 ismerősöm van a rendszerben), majd az ő ismerősük is átkattintott…. így az én egyetlen egy megosztásomból lett 3 óra alatt 60 egyedi látogató, és kb 30 további megosztás. Ennél részeletesebben kár nézni a statisztikai adatokat, az analytics csak 3 órát mért, ez még erősen torz a fejlesztés miatt (a visszafordulásra, oldalon töltött időre és hasonlókra gondolok).

Tényleg nem tudom mi lesz a site sorsa, akit a számok érdekelnek annak megsúgom, hogy 5000 Ft domain regisztráció (1 év) és kb 20 munkaóra van benne, szóval akinek ötlete van hasonló területen, az mindenféleképpen próbálja ki magát, akár be is futhat.

greco guitar (2011. november 1 - 10:16)

greco guitar…

The one stop outlet specialist intended for listings for Japan. You’ll be able to bid on Japanese online auctions as well as have these shipped to your home….

1
business cards (2011. november 2 - 09:04)

business card maker…

When you have said pretty much everything there’s to cover to the area of interest you’re unlikely for getting still others incorporating their particular thoughts due to the fact you’ll have dealt with whatever they would likely have included….

2
spiritual healers (2011. november 2 - 12:00)

spiritual healing…

In the event you have said the whole lot there exists to note on a matter you’re less likely to have people incorporating their particular ideas mainly because you’ll have covered what they would likely have included….

3
car stereo installation san diego (2011. november 2 - 20:43)

car stereo san diego…

Whilst you do not need to deliberately abandon way to many elements unspoken there’s an technique to creating open-ended articles that allows enough space for your visitors to be specialists too….

4
Cheapest and most effective SEO (2011. november 3 - 20:34)

Greetings Webmaster,…

You need backlinks, and here is a low cost and then effective solution – http://fiverr.com/cipango/give-you-12000-live-scrapebox-links-on-super-low-obl-blog-pages ….

5
control de flotas por gps (2011. november 6 - 15:27)

Most car corporations carry out an everyday test…

The secret to benefiting from your journey price range is to analysis and benefit from any reductions available….

6
control de flotas (2011. november 6 - 17:08)

As stated above, a credit check could also be run…

To get huge reductions on native attractions, the perfect place to start out is the Web, specifically the web page of no matter attraction you need to visit….

7
control de flota gps (2011. november 6 - 19:35)

This applies to both renting a car and renting an automotive service…

When it comes time for you to formulate a budget for travel, it’s best to first prioritize by deciding what is most vital to you and what you possibly can reduce back on….

8
Click Here (2012. június 10 - 12:18)

Evike.com…

Here you can find all of our Airsoft guns, Airsoft Rifles and Airsoft weapons at Evike.com. Amazing prices guaranteed!…

9

Itt lehet megaszondani!

// Uccsó kommentek

// Twitterbedrótozás

twitter
Szabad követni: éntwitter // gyártwitter

// Keresni is lehet


// RSS

Kérésre házhoz is megyünk!

Bejegyzések // Kommentek.

// Gépház

A világdominancia felé a kiváló WordPress hajt minket. 
 A dizájnt eMeM köszörülte csinosra a mondovicsmihaly.hu  gyárterületén.

 Minden amit mond felhasználható Ön ellen © 2002-2009.