augusztus
21

AteeG

Tüzijáték 2006-ban, Pesten

2006. augusztus 21, 01:50

Már előre elnézést kérek mindenkitől, ha picit hosszúra nyúlna a dolog, de ezt most muszáj megírnom. Hajnali fél kettő van, nem is olyan régen érkeztünk meg Budapestről. Délután azon tanakodtunk, vajon hol töltsük el a ma estét. Maradhattunk volna Halason, átruccanhattunk volna Szegedre, de (mint az utóbb kiderült), mi a legrosszabb helyszínt választottuk, felutaztunk Pestre.
Odaértünk 7 órára, így volt időnk, hogy nézelődjünk, csodáljuk a repülők mutatványait, s keressünk egy helyet, ahonnan kifogástalanul láthatjuk a 3 hidat és a Gellért-hegyet. Fotózgattam, nevetgéltünk, egész frankó volt a hangulat, a tömeg egyre csak gyűlt, míg nem ( ezt is utólag hallottam a médiában) másfél millióan nem lettünk. Sajnos ekkorra hatalmas viharfelhők lepték el az eget, s még poénkodtunk is, hogy “előzenekarnak” megnézhetünk egy kis villámlást. 9 órakor pontban, lekapcsolták a város fényeit, s elkezdődhetett a csihi-puhi:
Szót se róla, nagyon szép volt, ám sajnos kb 5 perccel az első petárda után elkezdett szemerkélni az eső. Ezt követően egy pillanat alatt hatalmas orkán erejű szél támadt, s olyan erővel kezdett zuhogni, hogy esélyünk sem volt szárazon maradni. Az egyik híd lábánál voltunk, így nem is volt kérdéses, behúzódunk oda. Rossz ötlet volt…
A tömeghisztériánál nincs rosszabb. Ez bebizonyosodott most is, hisz az emberek nem fogták fel ép ésszel, hogy nem férhet be mindenki a híd alá, ezzel ellentétben próbálkoztak bejutni, így pár perc alatt olyan erővel préseltek össze bennünket, hogy nem törődve a szakadó esővel, kimenekültünk közülük, egyenesen a nagy semmibe. Az “esőfaltól” semmit nem lehetett látni, így szinte vakon mentünk előre, egymás kezét fogva. Lehet, hogy hülye vagyok, de amint kiléptünk, s 30 másodperc alatt teljesen átáztam, azon filóztam, hogy a telefonom, s a digitális fényképezőm, hogyan ússza meg ezt a mai estét.
Egy nagy lakóház falához húzódtunk, ami bár nem sokat védett, mégis megnyugtató volt nekitámaszkodni. Egy-két perc elteltével megszólított minket egy angolul beszélő fickó, s beinvitált minket egy hatalmas lépcsőházba, ahol sok sorstársunkkal együtt vártuk, hogy kissé csendesedjen az égi áldás:
Kb 15 percet tölthettünk itt, mikor is a petárdák hangja abbamaradt, vége lett a tüzijátéknak. Egyszerre özönlöttek ki az emberek az utcára, ekkor már nem számított, hogy bőrig áztunk, csak épségben el akartuk érni az autót. Sajnos a kocsiig megtett úton rengeteg szörnyűséget láttunk, ez a pár perces vihar akkora károkat okozott, amit eddig csak filmekben láttam. Komolyan mondom, hogy eddig nem voltak rám hatással az ilyesfajta beszámolók, de most, hogy élőben átéltem egy ilyet, s szerencsésen haza is jutottunk onnan, megváltozott a látásmódom.
Na, szép álmokat mindenkinek, bocsi a sok szövegelésért, de addig nem bírtam volna elaludni, míg ez a post el nem készül. Szép álmokat!

eMeM (2006. augusztus 21 - 22:25)

Basszus te ott voltál? De durva. Én is tökre kíváncsi lettem volna rá, így meg főleg ;)
Kik voltak ott? Mindeni megúszta?
Kicsit más: ez nem illik a ‘standup’ kategóriába, ezért ezt kivettem. bocs, hogy beleszerkesztek. ja, és van egy helyesírási hiba is :)

1
eMeM (2006. augusztus 21 - 22:28)

Most látom hogy a Tornado is ott járt: http://www.flickr.com/photos/zsoltvajda/sets/72157594244851688/

2
eMeM (2006. augusztus 21 - 23:38)

Ja és még egy valami a tömeg reakciójára:
Az emberek esetében nem rajintelligenciáról beszélhetünk, hanem rajunintelligenciáról. Tömegesen nagyon hülyék tudunk lenni. Ezért is kerülöm a tömeget…

3
Zsu (2006. augusztus 22 - 10:55)

Teljesen együttérzek veled,énis átéltem ezt a vihart :-(

4
eMeM (2006. augusztus 23 - 00:12)

#4: Te is ott voltál?

5
AteeG (2006. augusztus 23 - 18:22)

Zsu is Pesten volt, mert már előtte jelezte, hogy megy fel…

6
AteeG (2006. augusztus 23 - 18:23)

Ja, szerencsére mindenki, aki velem volt, megúszta a dolgot.

7
Zsu (2006. augusztus 23 - 22:20)

Azért én sajnálom…

8
AteeG (2006. augusztus 24 - 00:09)

Azt senki ne sajnálja, hogy nem velem nézte a tüzijátékot, mert mi sz*rrá áztunk és menekültünk!

9

Itt lehet megaszondani!

// Uccsó kommentek

// Twitterbedrótozás

twitter
Szabad követni: éntwitter // gyártwitter

// Keresni is lehet


// RSS

Kérésre házhoz is megyünk!

Bejegyzések // Kommentek.

// Gépház

A világdominancia felé a kiváló WordPress hajt minket. 
 A dizájnt eMeM köszörülte csinosra a mondovicsmihaly.hu  gyárterületén.

 Minden amit mond felhasználható Ön ellen © 2002-2009.