Amint kiderült a vállalkozás kiváltása elektronikusan is intézhető. Vegyük sorba ennek a lépéseit és az ezzel járó szopóálarcot.

Ügyfélkapun itt informálódhatunk. Az elektronikus bejelentés az abevjava csodaalkalmazás segítségével zajlik. Ezt erre találjuk. A következő nyomtatványt kell letölteni és abevjavába megnyitni.

Az oldalakat értelem szerűen kitöltjük, és eljutunk az Adózás 1 és Adózás 2 betétlapokhoz, amiken ilyen moókás kérdések vannak, biztosan mindenki egyből tudja mi mit jelent és mit kell ikszelnie.

Én nem tudtam, ezért könyvelőt ragadtam és nem féltem használni. Megsúgom én miket ikszeltem:

Végül meg kell adnunk a tevékenységi köröket. Egy legördülö mezőből tudjuk kiválasztani a létező tevékenységeket. Apró szépséghiba, hogy a listában a körök az azonosító számuk szerint vannak rendezve, nem pedig abc rendben…. és a lista baromi hosszú. Ahhoz, hogy összeszedjük a nekünk szükséges köröket vagy végig kell olvasni a lehetséges opciókat – pain in the ass – vagy pedig megérdeklődjük a nekünk kellő kódokat. Ezt is megsúgom nektek:

Ezután az abevjava programban rábökünk a beküldés ügyfélkapun keresztül gombra/menüpontra és készen vagyunk.

1-2 hét múlva ügyfélkapun keresztül kapunk értesítést a bejegyzésről, ezt több példányban érdemes kinyomtatni mert az ügyfélkapun csak korlátozott ideig marad meg. Innentől már businessmanek vagyunk. A következő teendő ezzel a lappal elfáradni a könyvelőhöz (15 napon belül) és ő intézi a többi papírt, illetve ekkor kell vele megállapodni, hogy akkor ő végzi a könyvelésünket.

Néhány hasznos infó besorolóás nélkül:

  • másodállású egyéni vállalkozóként ha a főlállásunkkal kapcsolatos könyvelői feladatokat a munkáltató végezte, akkor innentől kezdve ezt a feladatot is a saját könyvelőnknek kell végeznie
  • nincs szükség külön vállalkozói folyószámlára. Ha magánszemélyként van számlánk az használható.

Itt lehet megaszondani!

// Uccsó kommentek

// Twitterbedrótozás

twitter
Szabad követni: éntwitter // gyártwitter

// Keresni is lehet


// RSS

Kérésre házhoz is megyünk!

Bejegyzések // Kommentek.

// Gépház

A világdominancia felé a kiváló WordPress hajt minket. 
 A dizájnt eMeM köszörülte csinosra a mondovicsmihaly.hu  gyárterületén.

 Minden amit mond felhasználható Ön ellen © 2002-2009.