win_on_mac.png

Ez a hétvége XP telepítéssel telt el. Ijesztő, mi? Arról van szó, hogy a macre kell nekem XP, csak a biztonság kedvéért, sosem tudni mikor jön jól, ha a fiókból elő tudsz húzni egy MS terméket. Az elképzelésem az volt, hogy BootCamp-pel fogom ezt elkövetni, aztán a BootCamp-pes partíciót tolom be VMware-be is.

A BootCamp egy olyan eszköz, mivel létre tudunk hozni macen egy windowsos partíciót, és erre tudunk telepíteni XP-t vagy Vistát. Amikor bekapcsoljuk a gépet, akkor választhatunk, hogy melyik oprendszer induljon el.

A VMware pedig egy olyan eszköz, amivel virtuálisan tudunk futtatni egyik oprendszeren belül egy másikat, párhuzamosan.

A BootCamp-es sztori nem volt nyerő. Létrehoztam a partíciót, bettettem az XP CD-t, gép újraindult, kiválasztom a partíciót, jön a szokásos DOS időket felidéző “gui” a szokásos “A telepítő fájlokat másol” szituáció, ezután a szokásos restart. Hagyományosan ez után indulna el a tényleges Wiindows telepítés, ám engem a restart után a “nem található indító lemez” vagy ilyemsi üzenet fogadott, tudjátok, amikor nem találja a rendszer a bootsectort. Párszor újraindítottam a gépet, de amíg bent volt az XP CD, addig mindig ez volt. Kivettem és a BootCamp partíciót levettem a picsába.

Ezután jött a VMware Fusin. Nem néztem az órát, de a VMware indítása után már totalcommandert telepítettem. Hihetetlen gördülékenyen ment. Nem tudom milyen teljesítménnyel megy ezen a vason így párhuzmaosan egy XP, nem tudtam mivel tesztelni, asszem mindjárt feltolok bele egy csét.

Ezután utoljára átnéztem tüzetesen a rég másinát, nincs-e rajta valami fontos még nem átmirált déta, aztán jött egy formázás, majd egy új rendszer, hogy tesóm egy tiszta és fitt rendszert kapjon. Itt emlékeznék meg A GÉPRŐL, minden hülyeségével együtt nagyon sok örömöt és kényelmet hozott az életembe, és megalapozta bennem a mobilitás alaptézisét, asztali gép nekem nem kell többé.

tyuki (2008. május 26 - 00:01)

START -> Vezérlőpult -> Rendszer ott megtalálod, hogy mennyi MHz-et kap a widóz. Persze ez eléggé relatív, de kiindulási alapnak nem rossz. Nálam az 1.42 GHz-es PowerPC- s iBookon, VirtualPC-vel az XP 366MHz-et kap. Ezzel mentek a P1 ill. a korai P2-es játékok. Office csomag ha nem is villám sebességgel, de ment ment mendegélt. Nálad viszont nem kell architektúra fordítást csinálni így tuti gyorsabb lesz.

1
ricsi (2008. május 26 - 10:21)

en ocsemnek parallels-t fogok feltolni, szoval jol megversenyeztethetjuk majd :)

2
ricsi (2008. május 27 - 09:27)

Összefoglalva:

A Parallels-szel tudok dolgozni, ha éppen nincs probléma a hálózati résszel (ez ugye az új hiba), a Fusion meg egy fapados megoldás — egyelőre.
pont ezért :)

4
eMeM (2008. május 27 - 12:54)

én is gondolkodom paralellsen mert szarul megy fusionban a csé

5
ricsi (2008. május 27 - 19:38)

mitakarsz csézni. vagy a game csé nem az adobecsé?

6
kukac7 (2008. május 29 - 01:34)

en egybol parallels-t dobtam fel.
bar meg nem telepitettem fel ala xpt ido hianyaban.

7
eMeM (2008. május 29 - 07:38)

a game csére gondolok természetesen. nemtom, valamiért én azt szűrtem le az internetvilághálón olvasottakból, hogy a fusion job egy hangyafasznyival. na majd kiderül.

8

Itt lehet megaszondani!

// Uccsó kommentek

// Twitterbedrótozás

twitter
Szabad követni: éntwitter // gyártwitter

// Keresni is lehet


// RSS

Kérésre házhoz is megyünk!

Bejegyzések // Kommentek.

// Gépház

A világdominancia felé a kiváló WordPress hajt minket. 
 A dizájnt eMeM köszörülte csinosra a mondovicsmihaly.hu  gyárterületén.

 Minden amit mond felhasználható Ön ellen © 2002-2009.